'Oud-Heverlee Leuven wil nieuwe trainer wegkapen bij tweedeklasser'

'Oud-Heverlee Leuven wil nieuwe trainer wegkapen bij tweedeklasser'

25-11-2015 07:37

Oud-Heverlee Leuven heeft al een nieuwe coach op het oog. De promovendus moet op zoek naar een nieuwe coach nadat Jacky Mathijssen werd ontslagen. Fred Vanderbiest zou die nieuwe coach kunnen worden.

Mathijssen werd dinsdag niet geheel onverwacht ontslagen bij OH Leuven. Een belangrijk deel van de spelersgroep zou niet meer achter de trainer gestaan hebben. De promovendus besloot dan ook om de samenwerking met Mathijssen te stoppen. Met Vanderbiest lijken ze al een achtervolger op het oog te hebben.

Achter de schermen zou OHL al op zoek gegaan zijn naar een vervanger. Er liepen zo'n 25 kandidaturen binnen, maar de voorkeur ging uit naar Vanderbiest. De coach ligt nog onder contract bij Cercle Brugge. Dinsdag hadden de twee partijen toch al een verkennend gesprek. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Dat Vanderbiest één van de topkandidaten is, is niet verrassend. De trainer van Cercle stond afgelopen lente al op het lijstje van kandidaat-trainers. Dat was wel nog voor Mathijssen de eindronde won, waardoor die nog een kans kreeg in Eerste Klasse. Vanderbiest heeft al een verleden bij OHL. Hij speelde in het seizoen 2008-2009 namelijk op Den Dreef.