Verdediger van Club kan weer aan voetballen denken: Engels staat voor rentree

Verdediger van Club kan weer aan voetballen denken: Engels staat voor rentree

25-11-2015 07:20

Na meer dan een jaar in de lappenmand geleden te hebben kan Björn Engels weer aan voetballen denken. De centrale verdediger maakt binnenkort zijn rentree tijdens een wedstrijd. De eerste hindernis is een beloftenwedstrijd.

Engels heeft al sinds 5 oktober 2014 geen wedstrijd meer gespeeld, maar daar komt snel verandering in. Volgens Het Laatste Nieuws zal hij woensdagavond maximum één uur spelen in de beloftenwedstrijd tegen Lokeren. Al kan het zware veld op Daknam, of het kunstgrasveld, nog roet in het eten gooien wegens 'te gevaarlijk'.

Voor Engels komt er dus eindelijk licht aan het einde van de tunnel. De verdediger is al sinds oktober van vorig jaar uit met een scheurtje aan de enkelband én daarbovenop nog een meniscusletsel. Tijdens zijn blessure liep hij nog een andere blessure op, namelijk botoedeem.

Als het aan de verdediger zelf had gelegen, maakte hij al veel eerder zijn comeback. Bij Club Brugge moesten ze hem dan ook voortdurend afremmen. "Björn moet rusten tot hij genezen is", verklaarde CEO Vincent Mannaert begin juni al. "Hij is twee keer hervallen omdat hij te snel hervatte. Vanuit zijn jeugdige enthousiasme."