Groep F: tien van Bayern dollen na blessure Robben verder, Arsenal wint dik

Groep F: tien van Bayern dollen na blessure Robben verder, Arsenal wint dik

24-11-2015 23:04

Bayern München en Arsenal hebben goede zaken gedaan in Groep F van de Champions League. De Duitsers wonnen bijzonder gemakkelijk van Olympiakos, terwijl Arsenal moest winnen van Dinamo Zagreb. Dat deden The Gunners mede dankzij Mesut Özil.

Bayern München - Olympiakos 4-0
Bayern behaalde dit seizoen in eigen huis eigenlijk alleen maar geweldige resultaten. En tegen het Griekse Olympiakos, dat afgelopen weekeinde niet hoefde te spelen tegen Panathinaikos vanwege vuurwerkincidenten, was het niet anders. Bayern speelde als het ware met de Grieken en stond na twintig minuten al met 3-0 voor.

Douglas Costa opende de score na acht minuten, na dat dubbele aantal minuten verdubbelde superspits Robert Lewandowski de score (2-0). En Thomas Müller mocht voor de 3-0 zorgen. Daarna deed Bayern het rustig aan, al wilde Arjen Robben zich laten zien. Bij een actie aan de zijlijn ging het niet helemaal goed. Uit voorzorg werd de Nederlander gewisseld. Nadat Holger Badstuber in de 53e minuut rood kreeg, moest Bayern het restant volmaken met tien man. Kingsley Coman mikte de 4-0 nog tegen de touwen en zorgde op die manier ook voor de eindstand.

Arsenal - Dinamo Zagreb 3-0
Arsenal dankte Bayern, aangezien de Engelsen met Olympiakos volop in gevecht zijn om de tweede plek in de poule. Met nog één wedstrijd voor de boeg is de achterstand drie punten, want Arsenal won met gemak van Dinamo Zagreb uit Kroatië. Het duurde even, maar na een klein halfuur opende Mesut Ozil, die de laatste weken heerlijk op dreef is, de score met een kopbal.

The Gunners schoten vervolgens ook met scherp, want vlak na de de 1-0 werd het 2-0 door een goal van Alexis Sanchez. Hij maakte twintig minuten voor tijd ook zijn tweede van de avond en hielp Arsenal zo aan een 3-0 zege. Over twee weken volgt de allesbeslissende pot tussen Arsenal en Olympiakos. De Londenaren moeten winnen in Griekenland om te overwinteren in de Champions League.