Coulibaly kopt AA Gent in slotseconde naar delirium bij Olympique Lyon

Coulibaly kopt AA Gent in slotseconde naar delirium bij Olympique Lyon

24-11-2015 22:35

AA Gent heeft voor een stunt gezorgd. Na een vroege tegengoal knokte het zich terug in de wedstrijd tot Kalifa Coulibaly in de slotseconde de winning goal wist binnen te koppen.

Door de winst van Zenit tegen Valencia, kon AA Gent een uitstekende zaak doen op het veld van Lyon. Zonder uitsupporters kreeg de Belgische kampioen al snel een domper te verwerken. De jonge Jordan Ferri beloonde een goed gestart Lyon met een voorsprong. Zijn afstandsschot verdwijn mooi achter doelman Matz Sels.

Gent leek allesbehalve aangeslagen en nam het commando over. Een mooi ingestudeerde vrije trap verdween via Danijel Milicevic in doel. De 1-1 aan de rust was verdiend.

Franse druk

Lyon kwam uit de kleedkamer met een ander gelaat en onder aanvoering van een sterke Mathieu Valbuena, moest Gent hopen op doelman Sels. Die deed zijn werk als vanouds uitstekend en in het slotkwartier was het evenwicht hersteld. Als iedereen zich al had neergelegd bij een gelijkspel, is het Kalifa Coulibaly die in de slotseconde AA Gent naar een delirium kopt.