Nieuw dieptepunt op komst: voormalige Rode Duivel binnenkort opnieuw zonder ploeg?

Nieuw dieptepunt op komst: voormalige Rode Duivel binnenkort opnieuw zonder ploeg?

24-11-2015 21:33

Terwijl Geoffrey Mujangi Bia zich vorig weekend nog liet opmerken met een doelpunt bij FC Sion, raakt die andere Belg Ilombe Mboyo niet hersteld van een vervelende blessure. Dat lijkt nu ook de Zwitserse club beu te worden.

"Mboyo geraakt maar niet fit. Hij heeft na zijn stressfactuur nu te kampen met een infectie. Dat zorgt voor vertraging bij de revalidatie. Hij moet het voorjaar gebruiken om terug fit te geraken", zegt de flamboyante voorzitter Christian Constantin in Sport/Footmagazine. Mboyo, tweevoudig international, speelde nog geen minuut in Zwitserland. Hij ruilde tijdens de afgelopen transferperiode Racing Genk voor Sion.

"Er staat een clausule in zijn contract dat we de overeenkomst kunnen verbreken als hij niet volledig herstelt van zijn blessure", zet de voorzitter druk op het Belgische enfant-terrible.

Mboyo speelde eerder voor Sporting Charleroi, KV Kortrijk en AA Gent tot Racing Genk hem daar na een superseizoen kocht voor 4,5 miljoen euro. Ook daar kon hij nooit bevestigen.