Anderlecht-speler ruim op nummer één in duurste lijstje van Jupiler Pro League

Anderlecht-speler ruim op nummer één in duurste lijstje van Jupiler Pro League

15-11-2015 15:38

Sportwereld heeft een lijstje gemaakt met de meest dure spelers uit de Jupiler Pro League. Youri Tielemans is duidelijk de meest waardevolle speler met een waarde van maar liefst twaalf miljoen euro. Op twee volgt met Dennis Praet nog een Anderlecht-talent en op een gedeelde derde plek staan Steven Defour en Thomas Meunier. 

Tielemans is met een waarde van 12 miljoen euro ook de duurste middenvelder in het lijstje. Op plaats twee volgt zijn ploegmaat Praet. Hij is volgens de site transfermarkt.de 8 miljoen euro waard. Op drie is er een ex aequo: Steven Defour en Thomas Meunier zijn ieder 6 miljoen euro waard. Daarmee is de Club-speler ook de duurste verdediger in België.

De duurste doelman is Mats Selz, met een waarde van 5 miljoen euro. Stefano Okaka is dan weer de duurste aanvaller in het lijstje: hij klokt af op 6 miljoen euro. Vanzelfsprekend haalt Anderlecht het met zes spelers in de top tien ook in de totale teamwaarde. Met 86,5 miljoen euro doet Anderlecht een pak beter dan Club Brugge, dat 72,5 miljoen euro waard is.