Mensen stuurden me berichten: 'Goed gedaan, ik had hem een klap gegeven'

"Mensen stuurden me berichten: 'Goed gedaan, ik had hem een klap gegeven'"

13-11-2015 14:53

De Londense derby tussen Chelsea en Arsenal liep in september volledig uit de hand door Diego Costa. De Spaanse spits werkte Laurent Koscielny op de zenuwen, maar de verdediger bewaarde de rust en bedekte zelfs een klap in zijn gezicht met de mantel der liefde. 

Koscielny ziet dat twee maanden later als een knappe prestatie. Costa deed er alles aan om de Arsenal-verdediging uit zijn evenwicht te brengen én slaagde daarin. Gabriel Paulista, die te hulp schoot toen Costa een paar tikken had uitgedeeld aan Koscielny, kreeg een rode kaart.

"Hij gaf me een klap in mijn gezicht, maar ik besloot er geen aandacht aan te geven", blikt de Fransman terug in gesprek met L'Equipe. "Ik ging gewoon door met spelen, maar vervolgens gaf Costa me een duw. Ik viel en stond gelijk weer op. Ik ben niet het type speler dat zich aanstelt. Natuurlijk, ik had kunnen reageren. Hij wil zijn tegenstander gek maken, maar ik bleef kalm."

Koscielny werd na de verloren topper (2-0) overstelpt met bewonderende berichten. "Mensen zeiden: 'Goed gedaan, want ik had hem een klap gegeven'", lacht hij. "Ik ben nu vijf jaar in dienst van Arsenal en heb tweehonderd wedstrijden op mijn naam staan. Ik heb op het WK en het EK gespeeld. Met al die ervaring laat ik me niet meer overmannen door emoties."