Opvallende verschuiving bij Antwerp: verloren zoon krijgt een nieuwe kans

Opvallende verschuiving bij Antwerp: verloren zoon krijgt een nieuwe kans

13-11-2015 13:11

Door de interlandbreak gaan de wedstrijden in Eerste Klasse niet door, maar in de tweede afdeling wordt er dit weekend wel gevoetbald. Nochtans hebben ook daar spelers interlandverplichtingen, en vooral Antwerp is daarbij getroffen.

Antwerp zal het dit weekend moeten doen zonder Johanna Omolo (Kenia) en Mamoutou N'Diaye (Mali), en dat is heel goed nieuws voor ervaren rot Wim De Decker. De ex-speler van onder meer Racing Genk, AA Gent en aartsrivaal Beerschot mag voor het eerst sinds lang nog eens beginnen aan een wedstrijd. De laatste keer dat hij mocht starten was op 11 oktober, toen werd het in eigen huis 1-1 tegen Excelsior Virton.

Met Omolo en N'Diaye heeft de 33-jarige De Decker twee stevige concurrenten op het middenveld, waardoor hij dit seizoen vermoedelijk weinig in het stuk zal voorkomen. De thuismatch tegen Coxyde wordt dus een unieke kans voor De Decker om zijn kunnen te bewijzen. Antwerp moet in ieder geval de drie punten pakken, anders dreigt het de greep met de top echt wel te verliezen. Momenteel staat Antwerp vierde op drie punten van leiders Eupen en Tubeke, maar die twee spelen dit weekend wel tegen mekaar.