Topfavoriet staat stilaan op: Kums moet de Gouden Schoen krijgen

Topfavoriet staat stilaan op: "Kums moet de Gouden Schoen krijgen"

13-11-2015 11:42

De Gouden Schoen is in geen jaren nog zo spannend geweest, want echt een uitgesproken favoriet is er dit jaar niet. Wel heel wat interessante outsiders, zoals Sven Kums van AA Gent. Thorgan Hazard, zelf ooit Gouden Schoen, zou het heel gek vinden als Kums hem niet wint.

Hazard werd Gouden Schoen in 2013, nota bene bij het bescheiden Zulte-Waregem. In de laatste tien jaar was hij de enige laureaat die niet bij Anderlecht of Standard speelde, want superster Kevin De Bruyne won hem gek genoeg nooit. Voor dit jaar hoopt Hazard in ieder geval dat er weer een "kleine" ploeg zal zegevieren.

"De Gouden Schoen komt er bijna aan zeker? Schrijf maar op: Sven Kums. Hij is mijn favoriet, ik twijfel er geen moment aan. Bij Zulte Waregem hield ik ervan om met hem te voetballen. Vanaf mijn eerste training met hem wist ik dat hij supergoed is. Nu zien jullie het ook", laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

AA Gent is als titelhouder sowieso een ploeg waarmee rekening zal worden gehouden op de Gouden Schoen, met Laurent Depoitre heeft Kums nog een grote concurrent bij zijn eigen ploeg. Bij de concurrentie zou Youri Tielemans wel eens de voornaamste uitdager kunnen worden, al speelde die veel minder constant dan Kums.