Ruzie bereikt nieuw hoogtepunt, Kanaries fluiten hun voormalige ster terug

Ruzie bereikt nieuw hoogtepunt, Kanaries fluiten hun voormalige ster terug

07-11-2015 08:33

Het conflict tussen Yannick Ferrera en zijn ex-club Sint-Truiden heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Deze keer moeit Philippe Bormans, de manager van de Kanaries, zich met de zaak. En de Truienaar is woedend op zijn ex-coach. 

Bormans haalt in Het Belang van Limburg stevig uit naar Ferrera. De Brusselse coach vertelde eerder dat hij zijn opstapclausule wou laten vallen in ruil voor een tweejarige verbintenis.  maar dat de club weigerde. "Het contract van Yannick Ferrera werd al automatisch verlengd én verbeterd bij de promotie. Hij had een mooie overeenkomst, naar STVV-normen. Dat was hem ook gegund, hij investeerde mee in onze promotie. Na de titel stelde zijn makelaar voor om de bewuste clausule in te ruilen", geeft Bormans aan.

Maar daar waren volgens de Truiense manager andere financiële eisen aan verbonden. Dat vond de club niet kunnen. Toen Standard kwam aankloppen, verloor Sint-Truiden de strijd om Ferrera. De reactie van hun ex-coach schoot in het verkeerde keelgat. "Dat hij een keer zou vertrekken naar een grotere club stond in de sterren geschreven, ik was alleen teleurgesteld over zijn openheid. Zo zette hij mij voor schut voor fans en media."