Milicevic en Sels bezorgen Gent een gouden punt tegen Olympique Lyon

16-09-2015 22:33

AA Gent heeft bij zijn debuut in de Champions League een punt in eigen huis gehouden. De Buffalo's hielden met zijn negenen Lyon op een 1-1 gelijkspel. Matz Sels was de grote held van de avond door in de absolute slotfase een strafschop tegen te houden.

AA Gent probeerde Lyon naar de keel te grijpen en dat resulteerde al meteen in een kans voor Brecht Dejaegere, die vanuit een scherpe hoek de bal net niet tussen de benen van doelman Anthony Lopes kon trappen.

Gent hield de druk hoog kreeg opnieuw een grote kans op de openingstreffer via Laurent Depoitre, die alleen richting de doelman afstormde maar zijn schot tegen de doellat mikte. Halfweg de eerste helft liet Depoitre de Ghelamco Arena dan toch ontploffen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Gent voetbalde vrank en vrij maar Lyon kwam stilaan beter in het spel. Via Alexandre Lacazette kregen ook de bezoekers hun eerste echte kans op het openingsdoelpunt. Vlak voor de rust incasseerde de thuisploeg dan een enorme domper, nadat Dejaegere voor een harde tackle van het veld gestuurd werd. Toch kwam de thuisploeg voor de pauze nog dicht bij de voorsprong, maar Neto ging te nonchalant om met de opgelegde kans.

Gent moest de tweede helft met zijn tienen verder en dat liet zich merken. Sels moest meteen uitpakken met een prima redding op een plaatsbal van Lacazette. Vlak voor het uur kregen de Buffalo's dan toch het deksel op de neus wanneer Christophe Jallet aan de eerste paal een hoekschop tegen de netten kon koppen.

Vlak na het uur werd een doelpunt van Lacazette nog afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd leek gespeeld maar via Daniel Milicevic kwamen de Buffalo’s nog verdiend langszij. Er bleven nog twintig minuten te spelen en beide ploegen gingen nog vol voor de zege.

Gent moest de kelk echter tot op de bodem ledigen want na een rode kaart voor Thomas Foket ging de bal op de stip. Lacazette zette zich achter de bal, maar het was Sels die de held van de avond werd door de strafschop over het doel te tikken. AA Gent sleepte met zijn negen een gelijkspel uit de brand en kan dus van een geslaagd debuut spreken op het kampioenenbal.

Valencia had het beste van het spel, maar het was Zenit dat al vroeg op voorsprong kwam in Mestalla. Hulk ging met de bal aan de haal en klopte de Spaanse doelman met een harde schuiver in de verre hoek. Vlak voor de rust verdubbelde de Braziliaan de Russische voorsprong met een harde knal van ver in het dak van het doel. In de tweede helft keerde Valencia terug in de wedstrijd na een eigen doelpunt van Axel Witsel. Valencia kwam een kwartier voor affluiten zelfs langszij via André Gomes, maar amper drie minuten later zette Axel Witsel de 2-3 eindstand op het bord.

AA Gent – Lyon: 1-1
Valencia – Zenit: 2-3

1. Zenit 1 - 3