Zulte-Waregem-coach Dury zit boordevol ambitie voor de toekomst

Zulte-Waregem-coach Dury zit boordevol ambitie voor de toekomst

13-09-2015 23:14

Zulte-Waregem heeft de rug gerecht na een zwak seizoen. Essevee staat momenteel derdes na de recente zeven op negen tegen sterke ploegen als Club Brugge, KV Oostende en landskampioen AA Gent. Trainer Francky Dury kijkt al verder vooruit en stelt een doel voorop in Sportweekend.

Dury heeft een verklaring voor de betere prestaties dit seizoen. "Nu hebben we persoonlijkheden. Mbaye Leye, Sammy Bossut, Christophe Lepoint... Als je met die jongens praat, merk je dat ze inhoud hebben. We hebben een pak winnaars en we hebben ook leiderschap." Leye en Lepoint vervoegden de West-Vlaamse club tijdens de zomer. Voor Leye is het al zijn derde periode in Waregemse loondienst.

Dury zou Dury niet zijn als hij geen langetermijnvisie zou hebben. "Het nieuwe stadion, dat zal er wellicht niet voor 2019 staan. Dan moet het mogelijk zijn om binnen de één of twee jaar Europees voetbal af te dwingen. Ik hoop zelfs in het jaar zelf al. Een gebrek aan ambitie? Ik heb heel veel ambitie. Misschien nog meer dan diegenen die een contract van een jaar hebben."

Waregem staat momenteel derdes met elf op éénentwintig. Volgend weekend trekt Essevee naar OH Leuven.