Update: 'De Gea-soap duurt ook na deadline voort; computerprobleem bij Real'

Update: 'De Gea-soap duurt ook na deadline voort; computerprobleem bij Real'

01-09-2015 07:00
29

De transfer van David de Gea van Manchester United naar Real Madrid gaat niet door. Beide clubs hebben het papierwerk niet op tijd in orde gekregen, waardoor de doelman op Old Trafford blijft.

Dat meldt het Spaanse AS vlak na het verstrijken van de deadline. Alle documenten waren door Real en United ondertekend. De Spaanse voetbalbond diende echter voor middernacht groen licht te geven. Die deadline is niet gehaald.

Het afketsen van de transfer zou een regelrecht drama voor De Gea zelf zijn. De Spaanse sluitpost zette de afgelopen weken alles op alles om de transfer naar De Koninklijke af te ronden. Louis van Gaal besloot ook om hem tijdens de transfersoap niet op te stellen.

Maandagmiddag leek alles toch nog goed te komen, maar Real en De Gea hebben te vroeg gejuicht. Volgens AS is de deal niet op tijd rondgekomen en kan de doelman zich opmaken voor nog een seizoen Manchester United. Zijn contract in Engeland loopt volgende zomer af.

Update 07:00 uur
Diverse media berichtten in de nacht van maandag op dinsdag dat een computerprobleem de oorzaak was van het afketsen van de De Gea-deal. Er gloort overigens nog hoop. Waarschijnlijk moet de FIFA uitkomst bieden over het geheel en oordelen of er sprake is van overmacht in deze kwestie.

United zou de papieren op tijd hebben verzonden, maar bij Real ging iets mis, waardoor de Spaanse bond LFP de papieren niet op tijd ontving. Aanvankelijk stond de presentatie van De Gea gepland voor 13:00 uur. Mogelijk gaat die presentatie alsnog door, omdat in de ochtend nog uitsluitsel wordt verwacht. United overweegt in ieder geval bezwaar aan te tekenen.