'Real en United duwen markt toch nog op gang: akkoord over De Gea'

'Real en United duwen markt toch nog op gang: akkoord over De Gea'

31-08-2015 16:25
23

Real Madrid en Manchester United zijn tot een akkoord gekomen over de transfer van David de Gea. Dat meldt Marca maandag. De transfersom ligt tussen de 30 en 35 miljoen euro.

Real Madrid hoopt dat Keylor Navas de omgekeerde weg gaat bewandelen, claimt Marca. De Costa Ricaanse doelman wordt niet in de deal van De Gea betrokken. Een eventueel akkoord met Navas staat dus los van de deal over De Gea.

De kans dat Ajax-doelman Jasper Cillessen nog naar Engeland vertrekt, wordt door dit nieuws steeds kleiner. Mogelijk komt hij nog in beeld als United er niet uitkomt met Navas. Na een sterk WK met Costa Rica verloor Navas vorig seizoen de concurrentiestrijd van Iker Casillas. Door de komst van De Gea zou hij nu opnieuw een seizoen lang op de bank moeten zitten.

De Gea en Real Madrid worden al maanden aan elkaar gelinkt. De doelman werd door Louis van Gaal de eerste drie wedstrijden in de Premier League buiten de wedstrijdselectie gelaten. Hij zou in de ogen van de Nederlander niet gefocust genoeg zijn door de transferperikelen.

United lijkt behalve De Gea ook nog Anders Lindegaard en Victor Valdes te verliezen. Lindegaard is volgens Engelse media op weg naar West Bromwich Albion, Valdes is nagenoeg rond met Olympique Marseille.