Standard wil uitpakken op transfermarkt: Rouches gaan voor twee Belgen

Standard wil uitpakken op transfermarkt: Rouches gaan voor twee Belgen

31-08-2015 08:45

Standard ging zondag met de billen bloot in het Jan Breydelstadion. Er werd maar liefst 7-1 verloren van Club Brugge. Het Luikse bestuur weet nu dat er dringend versterking moet komen en maakt werk van enkele nieuwe aanvaller.

De Rouches zouden eerst willen shoppen in de Belgische competitie. Volgens Het Nieuwsblad willen de Luikenaren Renaud Emond wegplukken bij Waasland-Beveren. De spits werd gevolgd door onder meer Club Brugge en Anderlecht, maar lijkt voor Standard te gaan kiezen.

Naast Emond wil de Luikse club nog een Belg naar Sclessin halen. Zo is Igor Vetokele, actief in Engeland bij Charlton Athletic, in beeld bij de Rouches. Of hij een terugkeer naar België ziet zitten valt wel nog af te wachten, maar de goede relatie met Charlton Athletic kan Standard mogelijk wel helpen.

Voor Vetokele zou het een leuke terugkeer zijn na iets meer dan drie jaar in het buitenland vertoefd te hebben. Hij verhuisde in augustus 2012 naar FC Kopenhagen en werd daar snel een sterkhouder. Na twee jaar in Denemarken gevoetbald te hebben, trok hij naar Engeland. Daar kon hij in de Tweede Klasse tien keer scoren voor Charlton Athletic.