Anderlecht onderhandelt stevig door: paars-wit maakt zich sterk in dossier-Boussoufa

Anderlecht onderhandelt stevig door: paars-wit maakt zich sterk in dossier-Boussoufa

29-08-2015 07:04

De soap rond Mbark Boussoufa lijkt maar te duren. Anderlecht heeft de middenvelder alweer een nieuw contractvoorstel gedaan. Met een aanbieding van één seizoen met een eenzijdig te lichten optie op een tweede wil de club Boussoufa tonen dat het de baas is in het dossier.

Besnik Hasi is de soap rond Boussoufa stilaan beu. De coach van Anderlecht wil de middenvelder zo snel mogelijk verwelkomen, maar moet maar blijven wachten op zijn komst. Contractperikelen lijken het probleem te zijn tussen paars-wit en de speler. Woensdag werden de handen nog geschud bij een zogeheten '1+1+1-contract', waarbij beide partijen na elk seizoen konden beslissen of ze met elkaar nog willen verder gaan. Een constructie die Anderlecht nu niet meer zitten, dat weet Het Laatste Nieuws.

Anderlecht zou totale controle willen hebben over het dossier, wat ze niet hebben met die constructie. Paars-wit wil zélf kunnen beslissen om hem langer te houden. Daarom heeft men hem een nieuw voorstel gedaan: een contract van één seizoen met optie tot één extra seizoen, eenzijdig te lichten door Anderlecht. "De kans dat Boussoufa komt is momenteel 50/50", was Van Holsbeeck duidelijk. "De bal ligt in zijn kamp." Of hij uiteindelijk nog voor Anderlecht kiest, valt af te wachten. De Marokkaan kan namelijk zeven keer meer verdienen in het Midden-Oosten dan hij bij Anderlecht zou doen.