OFFICIEEL: Genk verbaast vriend en vijand met dé transfer van deze zomermercato

OFFICIEEL: Genk verbaast vriend en vijand met dé transfer van deze zomermercato

27-08-2015 14:00

Niet Anderlecht of Club Brugge, maar KRC Genk heeft dé transfer van deze zomertransferperiode gerealiseerd. De Limburgers konden Neeskens Kebano wegkapen bij Charleroi. De middenvelder tekent een contract van vier seizoenen bij de club. Dat bevestigde de club op zijn website.

De Limburgers hebben dan toch uit kunnen halen op de transfermarkt. Genk haalde Kebano, één van de smaakmakers van de Belgische competitie, weg bij Charleroi. Hij zette zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis bij blauw-wit. Goed nieuws dus voor Maes. De coach wou absoluut nog een offensieve versterking bij de club zien en krijgt er met Kebano een middenvelder bij die centraal én op de flank kan. Hoeveel Genk voor de Congolees betaalde, is nog niet bekend.

"Kebano maakt nu, net als Sébastien Dewaest, de overstap van Charleroi naar KRC Genk", klinkt het op de website van Genk. "Net voor het moment dat beide clubs elkaar treffen voor de openingswedstrijd van de zesde speeldag. In overleg tussen alle betrokken partijen werd daarom besloten dat Kebano nog niet tot de Genkse selectie zal behoren maar uiteraard evenmin voor Charleroi zal uitkomen." De officiële voorstelling volgt later nog.