Verrassende koper gevonden voor VDB: ex-club mengt zich in debatten

Verrassende koper gevonden voor VDB: ex-club mengt zich in debatten

27-08-2015 09:03

Hoe ziet de toekomst van Anthony Vanden Borre eruit? Bij Anderlecht lijkt hij geen vrienden meer te hebben, maar kennelijk heeft hij zich niet overal onmogelijk gemaakt. Meer nog: zijn ex-club wil heel graag terug in zee gaan met de Brusselaar.

Volgens La Dernière Heure is hij aangeboden aan FC Twente, Feyenoord en Galatasaray, maar geen van die drie ploegen heeft snel toegehapt. Misschien kan de Serie A wel soelaas bieden, want Genoa zou heel geïnteresseerd zijn om de rechtsachter over te nemen. Die ploeg werd vorig jaar zesde in de Serie A, een verdienstelijke subtopper dus. Ondanks hun zesde plaats kunnen ze Vanden Borre wel geen Europees voetbal aanbieden: ze hebben hun plekje in de Europa League aan Sampdoria gelaten omdat ze zelf geen Europese licentie hebben.

Vanden Borre speelde in het verleden al voor de Italiaanse club, hij verzeilde er nadat hij bij Fiorentina geen aanspraak maakte op een basisplaats. VDB speelde uiteindelijk 31 wedstrijden voor Genoa, daarna werd hij uitgeleend aan het nu ter ziele gegane Portsmouth. Toch heeft de Rode Duivel blijkbaar een indruk nagelaten, want Genoa wil het notoire enfant terrible terug.