AC Milan wil problemen voor zijn en neemt bizarre clausules op in contract Balotelli

AC Milan wil problemen voor zijn en neemt bizarre clausules op in contract Balotelli

26-08-2015 10:31
17

AC Milan neemt een risico met het terughalen van Mario Balotelli en dat beseft de club zelf ook. De 'Rossoneri' hebben daarom enkele opmerkelijke clausules in het contract van het eeuwige probleemkind opgenomen.

La Gazzetta dello Sport meldt woensdag dat Milan-directeur Adriano Galliani een speciale gedragscode heeft opgesteld die is gebaseerd op de gedragscode van het leger. Drie punten zijn daarin cruciaal: zijn sociale gedrag, zijn persoonlijke verzorging en zijn gezondheid.

De Italiaanse topclub heeft contractueel vastgelegd dat Balotelli niet mag roken, heel weinig alcohol mag drinken en zich slechts sporadisch in het nachtleven mag begeven. Daarnaast zal zijn gedrag op de voet worden gevolgd, inclusief stevige controle op social media. Milan ziet er op toe dat de spits niets doet wat het imago van de club beschadigt. Veel gekke acties en filmpjes hoeven we dus niet meer van Balotelli te verwachten, al zal Milan hem dan misschien wel moeten helpen met het aantrekken van zijn hesje.

De meest opmerkelijke regel betreft nog zijn persoonlijke verzorging. Milan heeft Balotelli namelijk opgedragen dat hij zichzelf een normaal kapsel laat aanmeten. Een extravagante coupe en dito kleding behoort voor Super Mario tot de verleden tijd.