Vanhaezebrouck wil af van ervaren rot: trekt OHL aan het langste eind?

Vanhaezebrouck wil af van ervaren rot: trekt OHL aan het langste eind?

19-08-2015 10:31

Toen Hein Vanhaezebrouck coach werd van AA Gent nam hij Mustapha Oussalah mee in zijn kielzog, want die had hem mooie diensten bewezen bij KV Kortrijk. Helaas voor Oussalah ontpopte concurrent Nana Asare zich snel tot sterkhouder: de 33-jarige verdediger weet dus hoe laat het is.

Gent wil volgens Het Laatste Nieuws heel graag af van de Belgisch-Marokkaanse verdediger, die in het verleden ook nog bij Standard, Moeskroen en Eupen heeft gespeeld. De linksback verdwijnt zo via de achterdeur, want hij zal in totaal maar acht wedstrijden gespeeld hebben voor de landskampioen. Hoewel coach Vanhaezebrouck hem al jaren kent heeft hij de moeilijke knoop nu toch doorgehakt: Oussalah moet vertrekken.

Mogelijk klinkt dat bij Oud-Heverlee Leuven als muziek in de oren, want zij zijn nog op zoek naar een ervaren flankverdediger. Hun andere pistes passen dan ook volledig in dat profiel. Naast aan Oussalah zouden ze ook nog denken aan Pieterjan Monteyne van Moeskroen-Péruwelz en aan Niels Deschutter van KV Oostende, beiden overbodig geworden. Oussalah is voorlopig wel hun eerste keuze, maar de beide partijen zijn nog niet tot een akkoord gekomen.