Anderlecht denkt aan opvallende speler: paars-wit wil flop van STVV en AA Gent
Anderlecht denkt aan transfervrije doelman

Anderlecht denkt aan opvallende speler: paars-wit wil flop van STVV en AA Gent

18-08-2015 07:05

Frank Boeckx is op weg om derde doelman van Anderlecht te worden. De transfervrije speler die zijn contract niet wou verlengen bij tweedeklasser Antwerp had al een onderhoud met Besnik Hasi en keeperstrainer Max De Jong.

Boeckx lijkt derde doelman van Anderlecht te gaan worden. Hij zal volgens Het Nieuwsblad vooral op een rol als sparringpartner moeten mikken en niet zozeer hopen op speelminuten. Ze zochten bij Anderlecht vooral naar een doelman die niet noodzakelijk speelminuten wenst omdat Silvio Proto naast alle competitiewedstrijden ook alle bekerwedstrijden wil spelen.

Daardoor dreigen talenten zoals Davy Roef, Liam Bossin (negentien) en Mile Svilar (zestien) weinig matchen te verzamelen. Paars-wit wil Bossin nu uitlenen zodat Roef en/of Svilar nu toch enkele matchen kunnen spelen bij de U21.

Voor Frank "The Tank" Boeckx wordt het een terugkeer naar de Belgische Eerste Klasse. Hij kwam in het verleden uit voor Sint-Truiden en AA Gent, maar kon nooit echt op een basisplaats rekenen bij die twee clubs. In Antwerpen werd hij vorig jaar wel een echte sterkhouder.