Harde kritiek op Messi: 'Ze moeten het doen met minder dan twee euro per dag'
Messi was op bezoek bij president van Gabon

Harde kritiek op Messi: 'Ze moeten het doen met minder dan twee euro per dag'

03-08-2015 16:12
1

Lionel Messi is bekritiseerd voor zijn bezoek aan Gabon afgelopen maand. De Argentijnse sterspeler was in het Afrikaanse land om de eerste steen te leggen voor een nieuw stadion dat gebouwd wordt voor de Afrika Cup van 2017, dat in Gabon gehouden wordt.

De Human Rights Foundation (HRF) claimt dat het bezoek van Messi aan het land zijn eigen liefdadigheidsinstelling ondermijnt. "Door PR-service te geven aan de Gabonese president en zijn familie, ondermijnt Messi de geloofwaardigheid van zijn eigen liefdadigheidsinstelling enorm", zegt HRF-voorzitter Thor Halvorssen in een statement op de website van zijn organisatie.

"Messi's reis is onderdeel van een PR-campagne om de Afrika Cup van 2017 te promoten, een toernooi dat Gabon met enorme kosten opzadelt. Door het frauderen van de familie van de president, moet twintig procent van de bevolking het doen met minder dan twee euro per dag", aldus Halvorssen.

Afgelopen maand zei president Ali Bongo over het bezoek van Messi aan zijn land: "Toen ik een paar jaar geleden in Barcelona was, beloofde Messi mij op te zoeken in mijn land. Hij is een man van eer die simpelweg zijn belofte is nagekomen."