Breekt jonge Belg dit seizoen door? Hij wordt de beste linksback van het land
Moeten topclubs hem in het oog houden?

Breekt jonge Belg dit seizoen door? "Hij wordt de beste linksback van het land"

03-08-2015 13:21

KV Oostende heeft een vliegende start genomen in dit nieuwe seizoen. Nadat ze eerder al KV Mechelen klopten ging nu ook Westerlo voor de bijl. Een grote motor achter dat succes is Jordan Lukaku, en dat heeft ook zijn ploegmaat Franck Berrier gezien.

De Fransman ziet duidelijk dat Lukaku stevig begonnen is aan het nieuwe seizoen, hij hoopt dat hij dat niveau kan vasthouden. "Lukaku is altijd een sterke speler met veel kwaliteiten geweest, maar misschien wordt hij in zijn beste vorm wel de beste linksback van het land. Zijn progressiemarge is enorm. Laten we echter eenvoudig blijven en niemand opbranden", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Zelf weet Berrier niet hoe veel hij dit seizoen zal spelen. Er is veel concurrentie bij KV Oostende, en de 31-jarige middenvelder wordt er ook niet jonger op. "Iedereen wil spelen, iedereen wil titularis zijn. Maar in zo’n uitgebreide kern, nu met dertig spelers, is dat niet mogelijk. Uiteraard was ik ontgoocheld dat ik niet mocht starten, maar dat geldt voor elke bankzitter. Wie niet ontgoocheld is, heeft geen zin om te winnen. Er zullen goede en slechte dagen volgen. Laten we van die goede dagen genieten."