Standard gaat vol voor prestigetransfer: komt voormalige Ligue 1-ster naar Luik?

Standard gaat vol voor prestigetransfer: komt voormalige Ligue 1-ster naar Luik?

03-08-2015 12:01

Standard mag dan afgelopen weekend zijn eerste overwinning geboekt hebben, en mag altijd nog wat versterking bij. Voorzitter Bruno Venanzi heeft dat begrepen en mikt zeker niet laag: hij droomt ervan om een Poolse international te gaan halen.

Venanzi wil volgens Sudpresse voluit gaan voor de Pool Ludovic Obraniak, een naam die voor velen bekend in de oren zal klinken. De linkspoot maakte jarenlang furore in de Ligue 1, hij speelde achtereenvolgens bij FC Metz, Lille en Bordeaux. Hij won één keer de landstitel en twee keer de Franse beker.

De laatste jaren gaat het wat minder met de Pool, hij is ondertussen verzeild geraakt bij Werder Bremen in de Bundesliga. Daar heeft hij geen toekomst meer, dus werd hij in de winter uitgeleend aan de Turkse eersteklasser Rizespor. De Duitsers willen hem nu verkopen, ook al ligt hij er maar sinds vorige zomer onder contract. Obraniak is dus niet meer de speler die hij ooit was, maar de 31-jarige middenvelder is nog steeds een klinkende naam. Standard moet wel nog afrekenen met Guingamp uit Frankrijk en de Duitse tweedeklasser 1860 München, ook zij willen hem hebben.