Degryse heeft nieuw favorietje bij Club: Hij wordt een publiekslieveling
Ex-speler ziet veel potentieel

Degryse heeft nieuw favorietje bij Club: "Hij wordt een publiekslieveling"

03-08-2015 11:01

Club Brugge leek het winnen een tijdje verleerd te zijn, maar zaterdagavond ging KV Mechelen toch met 3-0 voor de bijl. Eén van de opvallendste namen in het elftal was flankspeler Tuur Dierckx, volgens voormalig sportleider Marc Degryse een groot talent.

Degryse zag hoe Dierckx een sterke match speelde en zijn prestatie bekroonde met een doelpunt. Hij ziet aardig wat potentieel in de nog altijd maar twintigjarige aanvaller. "De hoofdrol was voor Dierckx. Die is al een beetje de chouchou van het publiek, maar hij heeft alles om uit te groeien tot een echte publiekslieveling. Snelheid, techniek, lef: hij liet het allemaal zien tegen KV Mechelen", laat Degryse weten in Het Laatste Nieuws.

Bovendien heeft de inbreng van jongens als Dierckx in de 'kleine' wedstrijden ook nog een ander groot voordeel. "Door het roteren laat Michel Preud'homme zijn belangrijkste spelers rusten. Door die frisheid en het herwonnen vertrouwen moet Club zich kunnen plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League. De frisse jongens met ervaring, zoals Victor Vazquez en Tom De Sutter, zullen het verschil moeten maken", voorspelt hij.