Middenvelder mag niet vertrekken bij Anderlecht: Hebben hem nodig
Hasi over Gillet

Middenvelder mag niet vertrekken bij Anderlecht: "Hebben hem nodig"

03-08-2015 07:38

Anderlecht speelde op 'Den Dreef' onder zijn niveau tegen OH Leuven, maar kon desondanks toch winnen. Bij paars-wit lijkt men met de terugkeer van Guillaume Gillet ook de juiste chemie gevonden te hebben op het middenveld. De voormalige kapitein mag dan ook niet meer vertrekken.

Hasi zocht vorig seizoen nog naar de juiste chemie op het middenveld van Anderlecht. Ondanks het talent van Dennis Praet, Youri Tielemans, Leander Dendoncker én de ervaring van Steven Defour werd die niet gevonden. Met Gillet is daar verandering in gekomen. Dat heeft ook Hasi gezien.

"Ik bekijk onze laatste drie wedstrijden en reken de oefenwedstrijd tegen Lazio mee", zegt Hasi in Het Laatste Nieuws. "Ik heb daarin telkens een Gillet gezien die op hoog niveau presteert. In de eerste helft hadden we het moeilijk tegen OHL, maar hij was de enige die op niveau presteerde."

Hasi wil zijn 'nieuwe' verdedigende middenvelder dan ook niet meer zien vertrekken. "Ik had niet gedacht dat Guillaume in die rol kon spelen. Gillet mag van mij niet meer vertrekken. Want als we dit systeem willen spelen, heb ik een middenvelder als hij nodig. Dendoncker kan ook op die positie spelen, maar Gillet is in die rol belangrijk."