Belgische club breekt eigen clubrecord: Wij willen origineel zijn
De fluotruitjes van RSC Anderlecht verkopen als zoete broodjes

Belgische club breekt eigen clubrecord: "Wij willen origineel zijn"

02-08-2015 09:50

RSC Anderlecht heeft een clubrecord verbroken. Nee, er staat geen nieuwe titel op de schouw en deze prestatie heeft ook niets met het sportieve te maken. Maar de fans spelen wel een cruciale rol. Zij zorgden voor heel wat geld in het laatje en dat voor een 'controversieel' gadget. 

De verkoop van de gele fluotruitjes van RSC Anderlecht gaat als een trein. Dat wist Claire Vanden Stock te vertellen. "Op de eerste dag zijn er al 1.500 shirts verkocht. Dat is een absoluut record. Vooral de kinderen houden er van. Wij hebben meer truitjes verkocht voor kinderen dan voor de volwassenen", vertelt de verantwoordelijke voor de Fan Shop aan La Dernière Heure.

Er was nochtans veel discussie rond het opvallende truitje van RSC Anderlecht. "Er zijn altijd mensen die zeggen dat wij ons moeten houden aan een paars en wit truitje. Maar wij willen origineel zijn. Het roze truitje heeft tijd nodig gehad om populair te worden. De mensen waren eerst sceptisch, maar nu zijn er nog steeds kopers die zo'n roze trui komen halen in de solden. Deze keer zijn we een stapje verder gegaan. Meer en meer topclubs kiezen voor een fluokleur."