Turkse topper komt Genk versterken: Hij is qua torinstinct één van de besten
Enes Ünal komt over van Man City op huurbasis

Turkse topper komt Genk versterken: "Hij is qua torinstinct één van de besten"

31-07-2015 13:39

Racing Genk heeft er een nieuwe aanvaller bij. Enes Ünal zal door Manchester City bij de Limburgers gestald worden. Volgens zijn ex-hulpcoach Rudi Verkempinck is de jonge Turk een echte topper in wording.

De achttienjarige aanvaller werd deze zomer aangetrokken door Manchester City. De Engelse topclub wou hem wel meteen uitlenen aan Racing Genk. Volgens Verkempinck heeft Genk daarmee een echt topper in spe rondlopen dit seizoen.

In 2013 ruilde Verkempinck Club Brugge voor het Turkse Bursaspor, de ex-club van Ünal. Daar werd hij de nieuwe assistent van Christoph Daum. "Hij is wat torinstinct betreft echt de top" vertelt hij in HBVL. "Hij is levensgevaarlijk in de zestien en heeft maar een halve kans nodig om te scoren."

"Een echte topper dus, maar Genk mag de lat niet te hoog leggen. Hij is nog erg jong en moet nog veel leren. Je mag ook niet gebruiken als diepe spits, hij kan bijvoorbeeld nog niet goed opboksen tegen stevige verdedigers. Maes moet hem als 9 of 10 gebruiken, daar zal hij het beste tot zijn recht komen."

"Je kan hem eigenlijk een beetje vergelijken met Jelle Vossen, met het verschil dat Vossen natuurlijk al veel meer ervaring heeft en veel verder ontwikkeld is. Verwacht geen mirakels, maar hij zal je zeker en vast verrassen met zijn kwaliteiten."