OFFICIEEL: KV Oostende haalt 'De Redder' in huis, speler tekent
Saviour tekent bij KV Oostende

OFFICIEEL: KV Oostende haalt 'De Redder' in huis, speler tekent

30-07-2015 19:10

KV Oostende heeft opnieuw zijn slag geslagen op de transfermarkt. Het troefde KRC Genk en AA Gent af in de strijd om Godwin Saviour. De beloftevolle Nigeriaan komt voor één jaar voetballen aan de Kust. Dat meldt KV Oostende via de clubwebsite

KV Oostende is er in geslaagd om opnieuw een knappe transfer af te ronden. De Kustploeg heeft namelijk een akkoord gevonden met de Academie El-Kadme uit Nigeria over de huur van Saviour. De achttienjarige Nigeriaan wordt voor een jaar gehuurd, maar KV Oostende heeft ook een aankoopoptie afgedwongen. Saviour is een snelle middenvelder die vooral op de flanken inzetbaar is. 

Met deze transfer troeft KV Oostende concurrenten AA Gent en KRC Genk af. Beide teams hadden de Nigeriaan op hun verlanglijstje geplaats. In Nigeria wordt Saviour beschouwd als één van de grootste talenten van het moment. Tijdens het WK U20 in Nieuw-Zeeland was Saviour goed voor twee doelpunten tegen Zuid-Korea. Het is niet de eerste Nigeriaan in de selectie van Yves Vanderhaeghe. Met Joseph Akpala heeft KV Oostende de ideale begeleider voor Saviour in huis.