OFFICIEEL: KV Kortrijk versterkt zijn aanval met enfant terrible
Kortrijk haalt nieuwkomer binnen

OFFICIEEL: KV Kortrijk versterkt zijn aanval met enfant terrible

30-07-2015 17:44

KV Kortrijk heeft zijn nieuwe aanvaller beet. De Kerels nemen Hervé Kage over van KRC Genk. Zo trekt de aanvaller na één seizoen de deur in Limburg achter zich dicht.

Kage genoot zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht. Hij werd op 17-jarige leeftijd uitgeleend aan RKC Waalwijk en het seizoen erna aan Union Sint-Gillis. In 2009 verkaste hij naar Sporting Charleroi en speelde er 4 seizoenen, met een uitleenbeurt aan Beitar Jerusalem. Daarna speelde de aanvaller anderhalf seizoen voor KAA Gent, waar hij 10 doelpunten scoorde en 7 assists gaf. Het voorbije seizoen speelde hij bij KRC Genk, waar hij 3 doelpunten scoorde en 4 assists gaf.

Kage wordt ook wel eens een enfant terrible genoemd. Hij is de boezemvriend van Ilombe Mboyo. Samen maakten ze het wel eens te bont bij AA Gent. Bij Racing Genk werden de vrienden weer hereningd. Vorig seizoen werd geen succes voor beiden, beiden mochten dan ook eventueel vertrekken. Kage werd al samen met de vertrokken Steeven Joseph-Monrose bij de C-kern gezet. De door de supporters verguisde Mboyo lijkt voorlopig ook niet veel toekomst meer te hebben in de Cristal Arena.

Kage moet het vertrek van Teddy Chevalier opvangen. Chevalier vertrok vandaag definitief naar de Turkse competitie.