OFFICIEEL: Standard verliest nog een speler, middenvelder trekt naar Turkije
Standard laat nog een speler vertrekken

OFFICIEEL: Standard verliest nog een speler, middenvelder trekt naar Turkije

30-07-2015 17:08

Standard laat nog maar eens een speler vertrekken. Alpaslan Öztürk vertrekt voor één seizoen op huurbasis naar het Turkse Eskişehirspor. De Turkse club heeft ook een aankoopoptie afgedwongen bij de Luikenaars.

Twee seizoenen geleden kwam Öztürk over van het failliete Beerschot AC, maar echt doorbreken kon de Belg met Turkse roots niet. Vorig seizoen werd de middenvelder ook al een Turkse eersteklasser uitgeleend. Bij Kasımpaşa SK maakte hij voldoende indruk om interesse op te wekken van andere clubs. Hij keert nu dus terug naar Turkije. 

Eskişehirspor eindigde vorig seizoen pas op een elfde plaats. Bij de club vindt hij een landgenoot terug. Ruud Boffin maakt eveneens deel uit van de selectie. De doelman speelt al sinds 2012 bij de Turkse club.

Öztürk kwam als veelbelovende middenvelder binnen op Sclessin, maar hij heeft de grote verwachtingen niet kunnen inlossen. De 22-jarige speler koos voor het nationale team van de Turkse beloften. Een A-cap heeft hij nog niet versierd. Moest hij dus nog ooit de keuze hebben, kan hij nog steeds voor België uitkomen.