''Gepiepelde' Van Gaal kan definitief inpakken: Ramos en Real Madrid akkoord'
Spanjaarden zijn het eens

''Gepiepelde' Van Gaal kan definitief inpakken: Ramos en Real Madrid akkoord'

29-07-2015 20:28
4

Louis van Gaal kan de komst van Sergio Ramos definitief uit zijn hoofd zetten. De verdediger heeft woensdag een akkoord bereikt met Real Madrid over een nieuw contract.

Dat meldt doorgaans goed ingevoerde Marca. Ramos en Real Madrid hebben elkaar na wekenlang getouwtrek gevonden in een verbintenis tot de zomer van 2020. De Koninklijke treedt pas bij de start van het nieuwe seizoen op 23 augustus met het nieuws naar buiten, maar het feit dat er overeenstemming is bereikt staat vast.

Het akkoord markeert het einde van een slepende transfersoap rond Ramos, die een aantal redenen had om ontevreden te zijn in Madrid. Het ontslag van Carlo Ancelotti en de aanstelling van Rafael Benitez was naar verluidt de voornaamste, maar ook de eerste contractaanbieding van Real maakte hem niet gelukkig. De grootmacht heeft dat nu alsnog rechtgezet met een jaarsalaris van negen miljoen euro.

Het oude contract van Ramos liep over twee jaar af en Manchester United had lange tijd goede hoop om die verbintenis af te kopen. De club van Van Gaal zou echter gepiepeld zijn door de Spaanse verdediger, die alleen met de belangstelling schermde om een hoger salaris af te dwingen bij Real.