Standard gaat voor verrassende transfer: komt ex-speler terug naar Sclessin?
Standard wil oud-speler terughalen

Standard gaat voor verrassende transfer: komt ex-speler terug naar Sclessin?

29-07-2015 09:23

Standard is nog volop op zoek naar versterking, en daarbij is het oog van de Luikenaars gevallen op een erg opvallende naam. Bruno Venanzi en co willen namelijk heel graag Reginal Goreux terug naar Sclessin halen.

Goreux was nooit echt een uitgesproken steunpilaar van Standard, maar werd wel twee keer kampioen met de Rouches. Het jeugdproduct van Standard speelde liefst zes seizoenen mee met de A-ploeg en verzamelde uiteindelijk 93 competitiewedstrijden. De laatste twee seizoenen kwam hij nog zelden in het nieuws, hij speelde in Rusland bij anonieme clubs als Kyrlja Sovetov en FC Rostov. Bij die laatste club loopt zijn contract af, hij kan dus gaan en staan waar hij wil.

Volgens Le Soir hengelt Standard nu naar de diensten van de middenvelder, die ook op de rechtsachter uit de voeten kan. Eigenlijk wilde Standard de gesprekken al eerder opstarten, maar Goreux deed met de nationale ploeg van Haïti mee aan de Gold Cup, het toernooi voor Noord- en Midden-Amerikaanse landenteams. Nu is Goreux echter beschikbaar om te komen praten over een contract. Het zou in ieder geval kaderen in de politiek van Venanzi, want hij wil vooral namen die bekend zijn bij het publiek binnenhalen.