Leegloop bij Standard duurt voort: jonge middenvelder trekt naar Turkije
Luikenaars laten talent gaan

Leegloop bij Standard duurt voort: jonge middenvelder trekt naar Turkije

29-07-2015 07:41

Twee jaar geleden nam Standard hem over van het failliete Beerschot AC, maar helaas kon hij nooit echt doorbreken. De Luikenaars rekenen niet meer op Alpaslan Ozturk en hebben nu volgens Het Nieuwsblad een oplossing gevonden die beide partijen aanstaat.

De beresterke middenvelder trekt naar Eskisehirspor, een middenmoter in de Turkse eerste klasse. Vorig seizoen eindigde de club slechts op een elfde plaats. Ozturk is geen onbekende in de Turkse competitie, want vorig jaar leende Standard hem al uit aan het ambitieuze Kasimpasa, waar hij uiteindelijk wel maar dertien wedstrijden heeft gespeeld. Toch maakte hij daarin genoeg indruk om in het vizier van een andere Turkse club te komen. Ozturk had overigens wel nog een contract bij Standard tot 2018, maar daar deden de Luikenaars niet moeilijk over. De officiële transfersom is wel niet vrijgegeven.

Ozturk heeft de grote verwachtingen rond hem voorlopig nog niet waargemaakt, bij Standard kon hij in zeventien wedstrijden zelden overtuigen. Hij schopte het ondertussen wel tot Turks belofteninternational en is met zijn 22 jaar nog heel jong. Hopelijk voor hem laat hij bij Eskisehirspor zijn talent opnieuw zien.