'Van Gaal kan niet lachen om verlopen paspoort Rojo: twee ton boete'
Argentijn mist trainingskamp in Noord-Amerika

'Van Gaal kan niet lachen om verlopen paspoort Rojo: twee ton boete'

28-07-2015 18:05
10

Marcus Rojo moet op de blaren zitten. De verdediger vloog dit weekend niet naar de Verenigde Staten, waar Manchester United in voorbereiding is op het nieuwe seizoen. Niet omdat hij gepasseerd was, maar omdat hij zijn paspoort was vergeten te verlengen.

De Argentijnse verdediger werd daardoor niet toegelaten op het vliegtuig richting de States. De clubleiding van United vat het niet lichtzinnig op. Volgens The Daily Mail kan Rojo een boete van 198.000 euro tegemoet zien. Dat is gelijk aan ongeveer twee weken salaris.

De 25-jarige verdediger kreeg na de Copa America een langere vakantie om helemaal bij te komen. Hij hoefde daardoor ook niet met de selectie mee te vliegen vanuit Engeland, maar mocht vanuit Argentinië naar Noord-Amerika vliegen. Dat pakte echter verkeerd uit, want hij mocht het vliegtuig niet in en was daardoor niet inzetbaar bij de oefenwedstrijd tegen FC Barcelona (3-1 winst, red.)

Vorig jaar achtervolgde administratieve rompslomp hem ook al bij zijn transfer van Sporting Portugal naar United. Toen kwam zijn werkvergunning pas heel laat in orde.