Update: 'King Arturo' zet krabbel onder lucratief contract bij Bayern
Chileen heeft succesvol seizoen achter de rug

Update: 'King Arturo' zet krabbel onder lucratief contract bij Bayern

28-07-2015 15:43
7

Arturo Vidal wordt dinsdagmiddag officieel gepresenteerd door Bayern München. De Chileense middenvelder van Juventus heeft zijn medische keuring met succes doorlopen. 

Niets staat een definitieve transfer dus nog in de weg. Afgelopen week maakte Bayern reeds bekend dat er met de Italiaanse landskampioen een akkoord was bereikt over een tranfersom. Vidal (28) kost ongeveer veertig miljoen euro, zo luiden de berichten. 

De middenvelder, die eerder in de Bundesliga actief was namens Bayer Leverkusen (2007-2011), zal in München een vijfjarig contract signeren. Vidal heeft een succesvol seizoen achter de rug. Met Juventus werd hij kampioen van de Serie A en bereikte hij de eindstrijd van de Champions League. De finale ging uiteindelijk verloren tegen Barcelona (3-1).

Met Chili sleepte de rechtspoot deze zomer de Copa America-titel in de wacht. Vidal kwam tijdens dat toernooi overigens in opspraak. Onder invloed van alcohol veroorzaakte hij een auto-ongeluk. 

Update 15.43: Zoals verwacht heeft Vidal dinsdagmiddag zijn transfer naar Bayern München afgerond. De Chileen gaat voor vier seizoenen aan de slag bij FC Hollywood. Volgens Duitse media ontvangt Vidal in die periode een jaarsalaris van liefst tien miljoen euro.