Euforisch Barça zwaait trots met vlag en wordt bestraft: 'Dit is oneerlijk'
Fans vertoonde de vlaggen tijdens Champions League-finale

Euforisch Barça zwaait trots met vlag en wordt bestraft: 'Dit is oneerlijk'

27-07-2015 13:05
21

Gerard Pique heeft het UEFA-besluit bekritiseerd om FC Barcelona te straffen voor de pro-Catalaanse vlaggen. Tijdens de Champions League-finale in mei werden de vlaggen vertoond, waarmee de fans hun steun lieten blijken voor de onafhankelijkheid van Catalonië.

De UEFA legde Barcelona een boete op van 30.000 euro. 'Het gebruik van woorden of objecten die niet bij de sport passen, zoals politieke, religieuze of aanstootgevende woorden, kunnen bestraft worden', luidt de regel. Het voetbalorgaan had de club al eerder gewaarschuwd voor het vertonen van de vlaggen. Pique is het totaal oneens met de beslissing. "De straf is oneerlijk en ik hoop dat de club handelt zoals het moet", liet hij weten op een persconferentie.

De verdediger ging ook in op de mogelijkheid om de aanvoerdersband over te nemen. De vorige aanvoerder Xavi nam deze zomer afscheid van de Catalaanse club, om te gaan voetballen in het Midden-Oosten. Daardoor is die vacature vrijgekomen. "Het aanvoerderschap is niet iets waar ik wakker van lig en ik zie het niet als een obsessie. Ik zou het leuk vinden aanvoerder te worden, maar we zien wel wat er gebeurt."