De Kanaries zijn terug in Eerste Klasse, Club Brugge meteen voor de bijl
Kanaries verslaan Blauw-Zwart

24-07-2015 22:18

De eerste stunt van het nieuwe voetbalseizoen is een feit. Vicekampioen Club Brugge verloor met 2-1 op het veld van promovendus STVV. Met een werelddoelpunt besliste Junior Edmilson de wedstrijd. Meteen na zijn beauty kreeg Braziliaanse Belg rood, maar dat kon geen enkele Kanarie achteraf schelen.

In een volledig uitverkocht Stayen ontving STVV Club Brugge. Bij de bezoekers lagen er heel wat jongens in de lappenmand. Onder meer Felipe Gedoz, Jose Izquierdo en Bjorn Engels waren geblesseerd. Hans Vanaken was dan weer geschorst.

In de Brugse aanval begonnen Tom De Sutter en Abdoulay Diaby. Die laatste was samen met Dion Cools de enige nieuwkomer bij de bezoekers. Sinan Bolat begon op de bank. Jean-Luc Dompé was de opvallendste nieuwkomer van de thuisploeg. Hij is de spits, die eerder deze zomer dacht, dat hij bij Standard had getekend.

Een fris STVV begon goed aan de partij. Club Brugge had het moeilijk, maar na een vlotte aanval bediende Cools De Sutter en die maakte in één tijd de eerste treffer van het nieuwe seizoen. Na 28 minuten keek de thuisploeg ondanks veel balbezit tegen een achterstand aan.

Door de 0-1 kreeg STVV een serieuze domper te verwerken. Pas na de rust konden de Kanaries zich herstellen en hoe. Vlak voor het uur maakte Ruben Fernandes de 1-1. Hij reageerde goed, nadat Sébastien Bruzzese een schot onvoldoende kon keren. Een kwartier voor tijd scoorde Edmilson waarschijnlijk nu al de goal van de speeldag. Na wat acties uit het zaalvoetbal haalde hij van ver uit. De bal verdween prachtig in het stak van het doel.

Vier minuten later had Edmilson minder reden om te juichen. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Ondanks een man minder hield STVV simpel stand. Enkel een knal van Brandon Mechele deed de thuisploeg nog bijna pijn.