Lukaku mikpunt van spot in de kleedkamer: Hij moest mij zijn auto verkopen
Cyriac over Lukaku

Lukaku mikpunt van spot in de kleedkamer: "Hij moest mij zijn auto verkopen"

21-07-2015 23:22

Bij KV Oostende spelen er momenteel twee grote snelheidsduivels in het team. Naast Jordan Lukaku, die zijn rijbewijs moest afgeven, staat ook nieuwe aanwinst Goho Bi Cyriac Zoro erom bekend een zware voet te hebben. De Ivoriaan herkent zich wel een beetje in de jongste Lukaku.

"Maar dat geeft mij niet het recht om Jordan de eerste steen te werpen. Wie van ons heeft het gaspedaal niet eens zwaar ingedrukt? Het enige wat wij, zijn ploegmaats, hem kunnen aanraden is: doe het alsjeblieft rustiger aan achter het stuur. Zijn familie zal wel op hem inpraten", zegt Cyriac in Sport/Voetbalmagazine.

"Bij mij kwam de ommekeer er pas na een donderpreek van mijn moeder, die via het internet had vernomen dat ik veroordeeld was geweest voor overdreven snelheid. Ze heeft mij toen gesmeekt om mijn rijgedrag te veranderen. Toen besefte ik: het leven kan op een fractie van een seconde gedaan zijn. Voor mij was dat genoeg om een streep te trekken onder mijn kwajongensstreken.’

Rijverbod

Lukaku kreeg door zijn zoveelste snelheidsovertreden een rijverbod. Tot groot jolijt van de kleedkamer van Oostende. "Ik heb Jordan al lachend gezegd dat hij mij zijn auto maar moet verkopen, aangezien hij er de komende twaalf maanden niets mee zal kunnen aanvangen. Maar hij laat zijn wagen liever in de garage staan, dan mij er in te zien cruisen", lacht Cyriac.