OFFICIEEL: Voormalige doelman van KRC Genk gaat concurrentie aan bij De Kerels
Lentz tekent een contract bij KV Kortrijk

OFFICIEEL: Voormalige doelman van KRC Genk gaat concurrentie aan bij De Kerels

18-07-2015 16:43

KV Kortrijk heeft de knoop doorgehakt: Gilles Lentz wordt de nieuwe doelman van de Kerels. De voormalige doelman van KRC Genk mag komend seizoen de concurrentie aangaan met Darren Keet. De 23-jarige Belg komt over van KSV Roeselare.

Het bestuur van KV Kortrijk had nog een mooie verrassing klaar staan voor de aanwezige fans op de fandag. "Gilles Lentz is de nieuwe doelman die KV Kortrijk aangetrokken heeft. Gilles is één van de talentvolle doelmannen die de keepersopleiding van KRC Genk voortbracht. Hij stootte door uit de jeugploegen van KRC Genk naar de A-Kern. In 2012-2013 maakte hij de overstap naar tweedeklasser KSV Roeselare. Daar speelde hij in 3 seizoenen 92 wedstrijden en was hij onbetwiste titularis", meldt KV Kortrijk trots op de clubwebsite

Lentz speelde al bij een aantal Belgische clubs. Hij startte zijn carrière bij Visé, nadien trok de Eupenaar naar Moeskroen, Eupen en Standard. Bij KRC Genk werd Lentz opgenomen in de A-kern, maar daar kreeg hij te kampen met de moordende concurrentie van Thibaut Courtois en Koen Casteels. Lentz ondertekende een contract voor drie seizoenen bij KV Kortrijk.