OFFICIEEL: Anderlecht is zijn sterkhouder definitief kwijt
Anderlecht moet dringend op zoek naar vervanger

OFFICIEEL: Anderlecht is zijn sterkhouder definitief kwijt

18-07-2015 12:00

De transfer van Aleksandar Mitrovic naar Newcastle United is een gedane zaak: dat meldt La Dernière Heure. Eigenlijk dateert het akkoord al van vrijdagnamiddag, maar de Waalse krant is de eerste bron die het nieuws officieel brengt.

Het heeft heel lang aangesleept, maar het ultimatum dat Newcastle stelde aan Mitrovic heeft zijn vruchten afgeworpen. De Serviër moest binnen 48 uur beslissen of hij tekende bij de Engelsen, en die tijd is nu om. Het antwoord is ja, Mitrovic vertrekt voor een som rond de zestien miljoen euro. Bovendien heeft Anderlecht ook nog vijf procent van de doorverkoopwaarde, maar echt een stevige bonus is dat natuurlijk niet. Zelfs als hij bijvoorbeeld ooit vertrekt voor veertig miljoen euro krijgt Anderlecht amper twee miljoen extra.

Er bestond kennelijk al een tijdje een akkoord tussen de clubs, maar de entourage van Mitrovic deed nogal moeilijk. Ze wilden het onderste uit de kan halen qua salaris, en dat is aardig gelukt. Mitrovic zou bij zijn nieuwe club ongeveer twee miljoen euro per jaar gaan verdienen. Pini Zahavi, de ondertussen zeer bekende makelaar van Mitrovic, is al in zijn privéjet gestapt en afgezakt naar Newcastle. Mitrovic zal volgens de meest recente berichten begin volgende week voorgesteld worden.

Bekijk alle transfers van de Jupiler Pro League