Boskamp legt interne ruzies bloot: Daarom is Leye vertrokken
Analist neemt geen blad voor de mond

Boskamp legt interne ruzies bloot: "Daarom is Leye vertrokken"

16-07-2015 08:14

Mbaye Leye begint dit seizoen aan zijn derde periode bij Zulte-Waregem. Het is de club waar hij ongetwijfeld het meeste succes heeft gekend, en toch heeft hij de West-Vlamingen al twee keer verlaten. De eerste keer was het om hogerop te geraken, maar de tweede keer was er een andere reden.

Volgens analist Johan Boskamp wordt Leye één van de grote wapens van Zulte-Waregem, de Senegalees haalt eigenlijk enkel onder Francky Dury zijn topniveau. Dury was echter meteen de reden waarom hij zijn biezen pakte. "Een jaar geleden ging hij weg bij Waregem, maar dat had te maken met Patrick De Cuyper. Die was goed bevriend met Leye, maar kon niet meer door één deur met Dury. Nu hij weg is haalt Dury zijn spits terug, voor mij een logische keuze", meldt hij aan Het Belang Van Limburg.

Leye zal volgens hem een groot verschil maken in de stijl van Zulte-Waregem, hij is de kapstok waar de ploeg aan wordt opgehangen. "Vorig jaar was er voorin niemand een bal kon bijhouden. De bal kwam even snel terug als hij werd afgeleverd. Leye verandert dat, want hem kan je altijd aanspelen", is Boskamp helemaal overtuigd van Leye's kwaliteiten.