Lokeren blijft buitenlandse kaart trekken: haalt het speler van Donetsk?
Waaslanders blijven gaan voor buitenlandse spelers

Lokeren blijft buitenlandse kaart trekken: haalt het speler van Donetsk?

15-07-2015 07:22

Bij Sporting Lokeren zijn de grote sterkhouders weg, en dus wordt het dit seizoen een beetje gokken voor de Waaslanders. De vervangers moeten een schot in de roos zijn, zeker die van Hans Vanaken. Nu denkt Lokeren die ideale vervanger gevonden te hebben.

Lokeren heeft volgens Het Nieuwsblad een oogje op de 22-jarige Oekraïener Sergiy Bolbat. Bolbat is een product uit de jeugdacademie van Shakhtar Donetsk, maar door de vele dure transfers van die topclub spelen ze niet vaak met eigen jeugdspelers. Bolbat werd de afgelopen seizoenen dan ook uitgeleend, hij maakte furore bij Metalurg Donetsk en Metalist Kharkiv. Hij versierde ondertussen zelfs al één cap voor de nationale ploeg van Oekraïne.

Bolbat en zijn manager zijn al in België om over de transfer te onderhandelen, vermoed wordt dat hij en Lokeren snel een overeenkomst gaan hebben. Bolbat zou ondertussen al de negende transfer zijn die Lokeren deze zomer doet, er zit voorlopig nog maar één Belgische speler bij: Joey Dujardin van Zulte-Waregem. Alle andere transfers zijn afkomstig uit buitenlandse competities, Roger Lambrecht en de zijnen hebben duidelijk een nieuwe weg ingeslagen.