Voormalig Kroatisch toptalent moet Galitsios bij Lokeren doen vergeten
Ticinovic tekent bij Lokeren

Voormalig Kroatisch toptalent moet Galitsios bij Lokeren doen vergeten

09-07-2015 12:18

Na weken zoeken heeft Sporting Lokeren dan toch zijn vervanger voor Georgios Galitsios gevonden. De Waaslanders versterken zich met Mario Ticinovic. De Kroatische flankverdediger zette zijn handtekening onder een verbintenis van vier seizoenen.

Ticinovic werd transfervrij gehaald bij het Deense Nordsjaelland, waar hij in het seizoen 2011-2012 Deens kampioen mee werd. Hij werd in eigen land opgeleid bij Hajduk Split. Bij de Kroatische topploeg was hij op zestienjarige leeftijd de jongste speler die debuteerde in het eerste elftal. Na veel blessureleed in Kroatië kreeg hij op huurbasis een kans bij FC Nordsjaelland. De Deense club nam hem uiteindelijk over. Na drie jaar in Denemarken gespeeld te hebben, vond Ticinovic zichzelf klaar voor een nieuw avontuur. Hij koos voor een overgang naar Lokeren.

Zo lijkt de transferperiode van Lokeren ook voorbij. Na het vertrek van sterkhouders Galitsios, Hans Vanaken, Nill De Pauw en Peter Maes haalden ze met Ticinovic bijgeteld negen nieuwe spelers. Bij Lokeren rekenen ze nu niet meer op nieuwe spelers. "Met de transfer van Ticinovic kan Sporting de transferperiode normaliter afsluiten", klonk het op de clubwebsite.

 Knap doelpunt van Ticinovic: