Paars-wit enfant terrible krijgt een nieuwe kans: Hij brengt veel kwaliteit bij
Hasi wil zijn poulain niet opgeven

Paars-wit enfant terrible krijgt een nieuwe kans: "Hij brengt veel kwaliteit bij"

07-07-2015 10:24

Besnik Hasi is bezig aan zijn voorbereiding met een onafgewerkte kern. Het is nog niet duidelijk wie er blijft en wie er nog komt. Steven Defour moet in ieder geval terug een belangrijke speler worden: vorig seizoen gaf hij op de belangrijke momenten vaak niet thuis, maar Besnik Hasi heeft de hoop in hem niet opgegeven.

Defour was vorig seizoen zowat de eerste naam op het blad van Hasi, maar stelde vaak teleur. Bovendien kampte hij ook regelmatig met kleine kwaaltjes, kwatongen beweerden dat hij niet voor zijn sport leefde. In dit nieuwe seizoen begint hij echter met een propere lei.

"Het is belangrijk dat hij eens de hele stage kan afwerken", aldus Hasi in Het Laatste Nieuws. "Vorig seizoen speelde hij puur op frisheid, dat kon niet blijven duren. Nu is het anders, hij kan werken aan de basis en is al grotendeels af van zijn kwaaltjes. Hij traint met een hoge intensiteit en brengt veel kwaliteit bij, als hij nu enkele matchen na mekaar zou kunnen volmaken..."

Het verliezen van zijn plaatsje bij de Rode Duivels was wel pijnlijk voor de middenvelder, zeker omdat ploegmaats Youri Tielemans en Leander Dendoncker net dan hun eerste selectie kregen. "Steven zal weer bij de nationale ploeg komen, de kwaliteiten heeft hij. Hij moet positief ingesteld blijven, maar dat is geen probleem voor hem. Hij is een winnaar."