Rode Duivel kreeg twee jaar lang doodsbedreigingen en vreemde e-mails toegestuurd
Alderweireld werd met de dood bedreigd door hacker

Rode Duivel kreeg twee jaar lang doodsbedreigingen en vreemde e-mails toegestuurd

07-07-2015 07:30

Toby Alderweireld en zijn vrouw zijn maar liefst twee jaar lang slachtoffers geweest van een hacker. De hacker had ingebroken in hun e-mailadressen en viel hen lastig met lasterlijke Facebookaccounts. Hij uitte ook doodsbedreigingen aan de voetballers.

Toen ze nog in het Nederlandse Uithoorn woonden, werden ze voor het eerst lastig gevallen door de stalker. Plots kregen ze vreemde e-mails binnen die vol leugens stonden over de Rode Duivel. Er kwamen steeds meer vreemde berichten, waarop ze besloten om van e-mailaccount te veranderen. Dat leek echter niet te helpen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Hacker opgespoord

Alderweireld diende uiteindelijk een klacht in bij het gerecht. Gespecialiseerde agenten gingen op zoek, maar vonden geen spoor van de hacker. De Rode Duivel riep daarom de hulp in van computerspecialist Nico Cool, die er dan toch in slaagde om de hacker te vinden.

De valse accounts werden intussen verwijderd en de informatie van de hacker werd overgemaakt aan de politie. De persoon riskeert nu een vervolging. In een persmededeling verklaarde Alderweireld alvast heel opgelucht te zijn dat hij van de hacker verlost is.