Kustploeg haalt weer uit, voormalige topspits van Club Brugge tekent contract
Akpala gaat bij KV Oostende voetballen

Kustploeg haalt weer uit, voormalige topspits van Club Brugge tekent contract

06-07-2015 18:29

KV Oostende heeft weer een stevige slag thuis gehaald. De kustploeg heeft namelijk een nieuwe spits onder contract gelegd. Joseph Akpala heeft een overeenkomst getekend voor drie seizoenen. De voormalige topspits van Club Brugge komt dus terug in de Jupiler Pro League voetballen. Hij moet een duo vormen met Gohi Bi Zoro Cyriac.

KV Oostende-voorzitter Marc Coucke voerde dinsdagmiddag de spanning mooi op. Hij postte een bericht op Twitter waarin hij de komst van een nieuwe pocketspits aankondigde. "Laat ons het wielrennen snel vergeten, paar seconden achtervolgen ons al dagen: tikje meer zicht op onze nieuwe pocketspits", klonk het op sociale media. De flamboyante voorzitter maakte een foto waar een deel van een hoofd te zien was. 

Een kleine twintig minuten later onthulde Coucke dan de identiteit van de nieuwe spits. Niemand minder dan Akpala keert terug naar de Jupiler Pro League. De Nigeriaan streek in 2006 neer in België. Hij ging er aan de slag bij Sporting Charleroi. In twee seizoenen wist Akpala 25 keer de weg naar het doel te vinden. Dat leverde hem een mooie transfer naar Club Brugge. In het Jan Breydelstadion breidde Akpala een vervolg aan zijn goede prestaties. In 2012 vertrok de spits naar Werder Bremen, maar kon zich daar niet doorzetten. Na een omzwerving bij het Turkse Karabükspor keert de 28-jarige Akpala terug naar de Jupiler Pro League.