Ik word gek, als Nederland al nummer drie van de wereld kan worden...
"Pffff. Waren we weg!"

"Ik word gek, als Nederland al nummer drie van de wereld kan worden..."

04-07-2015 12:36
28

Het Nederlands elftal verraste een jaar geleden vriend en vijand door de bronzen plak op het WK in Brazilië te grijpen. Romelu Lukaku vindt dat nog steeds verbazingwekkend.

De 22-jarige spits kijkt met gemengde gevoelens terug op het WK. "Als een ploeg als Oranje de halve finales weet te halen, hoe komt het dat wij, met alle respect, met een veel beter elftal, niet zo ver kwamen?", zegt Lukaku in ELF Voetbal Magazine.

België kreeg in de kwartfinale klop van Argentinië, dat een ronde later na penalty's te sterk was voor Oranje. Lukaku gist naar een verklaring. "Ik word al een jaar gek van die vraag. Ik ben misschien de enige die zo denkt, maar het was tóen al voor ons de tijd om toe te slaan. Maar zodra we tegen een ploeg kwamen die tactisch heel sterk was. Pffff. Waren we weg!"

"Ik snap er niks van. Jullie gingen naar het WK en zeiden dat het niks zou gaan worden... Ik heb de hele zomer gedacht 'waarom Oranje wel met zo'n ploeg, en wij niet?' Het wat vreselijk, vooral omdat ik precies weet waarom we verloren hebben. Argentinië had ons nooit mogen uitschakelen. Nooit! Dit was niet het Argentinië van 2006 of 2010."

Lukaku vindt België kwalitatief een stuk sterker dan Nederland. "Laten we eerlijk zijn, als Nederland al nummer drie van de wereld kan worden, dan moeten wij zoiets toch ook kunnen. Ik weet nog jullie openingswedstrijd tegen Spanje. Dat was al snel 1-0 voor Spanje. Ik dacht bij mezelf 'Olé' en ging naar buiten, weer het zwembad in. Toen ik later terugkwam in mijn kamer, zag ik Robben nog net die 5-1 scoren..."