Niets staat een transfer van Mbemba naar Spanje nu nog in de weg
Atlético drukt door voor Mbemba

Niets staat een transfer van Mbemba naar Spanje nu nog in de weg

04-07-2015 07:02

De overgang van Chancel Mbemba naar Atlético is nu nog maar een kwestie van dagen. De Congolees trekt in principe maandag naar Madrid om er zijn medische testen af te leggen. Mbemba zelf kijkt alvast enorm uit naar een overgang.

Ondanks dat er een oefenwedstrijd op het programma staat tegen Seraing, zal Mbemba niet uitkomen voor Anderlecht. Ook eerder deze week kwam hij niet uit tegen Oudenaarde. "Ik kan niets meer leren uit een wedstrijd tegen een tweede- of derdeklasser", zegt Mbemba aan Het Nieuwsblad. "Het komt mij trouwens goed uit dat ik niet speel, want het tussenseizoen was voor mij bijzonder kort."

Mbemba moet volgens Atlético-trainer Diego Simeone de vervanger van de aan Inter verkochte verdediger Miranda worden. De Spaanse topclub is bereid om daarvoor diep in de buidel te tasten en lijkt de gehoopte tien miljoen euro netto op tafel te leggen voor de Congolees. Borussia Mönchengladblach knapte eerder al af op die transfersom.

Overleg

Anderlecht-manager ­Herman Van Holsbeeck vertoefde de afgelopen week alvast in Madrid om te onderhandelen. "Misschien zat de manager wel aan tafel met Real Madrid", lacht Mbemba.

De Congolees is alvast tevreden dat hij geen extra seizoen in het Constant Vanden Stockstadion moet spelen. "Mijn contract loopt af in 2017, maar bijtekenen is geen optie. Een extra jaar in Anderlecht blijven, betekent inkomstenverlies voor de club. Het seizoen daarop zou ik zelfs gratis weg kunnen. Nu vertrekken is de beste oplossing voor iedereen."