'United is 'chantagepraktijken' beu en denkt aan ingrijpende De Gea-beslissing'
Goed nieuws voor Ajax?

'United is 'chantagepraktijken' beu en denkt aan ingrijpende De Gea-beslissing'

03-07-2015 21:31
4

Een nieuw hoofdstuk in de transfersoap rond David de Gea. Waar Spaanse kranten er eerder deze week van overtuigd waren dat de Manchester United-goalie zijn transfer naar Real Madrid spoedig af ging ronden, denkt het Engelse medium The Guardian daar anders over. 

De kwaliteitskrant meldt vrijdag dat United en manager Louis van Gaal hun poot stijf houden inzake de onderhandelingen met Real. De Spaanse grootmacht móet een recordbedrag gaan neerleggen om zich te verzekeren van de diensten van de international. Is de club daar niet tot bereid, dan zou United zelfs overwegen om De Gea deze zomer koste wat kost in Manchester te houden.

Het gevolg is dan waarschijnlijk dat de doelman, wiens contract medio 2016 afloopt, volgende zomer gratis de deur uitloopt op Old Trafford. Dat neemt United op de koop toe, zo schrijft The Guardian. De Engelse club heeft er geen zin in om zich door Real - dat schijnbaar denkt dat het elke speler tot een transfer kan verleiden - te laten chanteren. 

Het aanblijven van De Gea in Engeland zou goed nieuws zijn voor Ajax - in ieder geval voor komend seizoen. Jasper Cillessen is namelijk in beeld om in de voetsporen te treden van de sluitpost. Ajax zou inmiddels al een zogenaamd 'schaduwlijstje' hebben opgesteld